Könyvajánló

Ha szeretnénk, hogy kedvencünk boldog, elégedett kutya legyen, és minden jó forrásaként tekintsen ránk, ez a könyv nekünk szól.

Hogyan tehetjük még élvezetesebbé a közös sétákat? Miként készíthetünk az ízlésének megfelelő, adalékanyag-mentes házi csemegét? Hogyan alakítsuk ki az álomfekhelyét?

Ha barátnak, társnak és egyéniségnek tartjuk a kutyusunkat, és valóban a kedvében akarunk járni, a HOGYAN NEVELJÜNK BOLDOG KUTYÁT számos tippet kínál a köztünk lévő kötelék megerősítésére, hogy úgy kapcsolódhassunk a kutyánkhoz, ahogyan a leginkább szeretné.

Tovább »

...

Kifejező illusztrációk, praktikus ismeretek, érdekes történetek mindenkinek, aki szereti a kutyákat. Az emberiség történelmét a kezdetektől kutyacsaholás kíséri, és a kutyák mellénk szegődtek, azóta is hűséges társaink. Ez a könyv még közelebb hozza őket, sőt segít, hogy jobban m megismerd a saját kutyádat. Színes információk, tények és elképesztő sztorik az ember legjobb barátjáról! A könyv árából 100 Ft-tal támogatjuk a Kutyák Határok Nélkül Alapítványt, amely mentőkutyákkal segít a bajbajutottaknak.

Ebben a könyvben találkozhatsz híres, hűséges és hős kutyákkal. Izgalmas tudományos ismereteket szerezhetsz a különféle kutyafajták történetéről és elképesztő képességeiről. És mire a végére érsz, remélhetőleg sokkal jobban fogod érteni az ember legjobb barátját. Hogyan alakult ki egy ősi vadállatból a kutya? Mi mindenre használjuk ma a kutyákat? A házi kedvenctől a Milyen a szaglásuk? Hogyan fejezik ki az érzelmeiket? Mit jelez a felálló szőr, a morgás, az ugatás, a vonítás? Miért pisilnek le mindent a kutyák? Mit jelez a farokcsóválás és mit a fül különböző állása? Mennyit értenek a kutyák az ember viselkedéséből? Viszont szereti-e a gazdáját a kutya? Miben különbözik a vadászkutya, a terelőkutya, a munkakutya a terrier vagy a toy kutya? Mekkora a legkisebb és a legnagyobb kutya? Milyen volt a kánaánkutya és a karéliai medvekutya? Mitől különleges a lundavadász? Milyenek a dingók? Milyen szokások, hiedelmek és hihetetlen történetek övezik a kutyákat? Milyen kutyák váltak világhíressé vagy hőssé? Milyen szerephez jutottak a kutyák a tudományban és a filmvásznon? Milyen tévhitek léteznek a kutyákról? Hogyan kényeztetheted a kutyádat?

Tovább »

...

Gyere velünk világ körüli útra, és ismerd meg a kutyákat, akik húzzák a szánt a legnagyobb hóviharban is, megvédik a jószágot a ragadozóktól, és emberéleteket mentenek nap mint nap! Megtudhatod, honnan származnak a kutyák, megismerheted a tudományos hátterét szuperképességüknek, a szimatolásnak, és láthatod, milyen sokféleképpen segítik az ember mindennapi életét: látnak, hallanak helyettünk, és vigyáznak a biztonságunkra. Felfedezheted a kutyafajták hihetetlen változatosságát a szelíd óriásoktól a cseppnyi szőrcsomókig. Sok ezer éve szorosan a sarkunkban járnak, labdát kergetnek, papucsot rágnak, és melegítik a lábunkat...

Tovább »

...

Bolygónk összes állata közül a kutyák játsszák a legnagyobb szerepet mindennapjainkban, ehhez pedig hosszú és lenyűgöző utat tettek meg. Több tízezer évvel ezelőtt a korai farkasok egy része ádáz ragadozókból megbízható társsá vált, és így születtek meg a kutyák. Új társaink az emberiség történelme során számtalan módon javították és segítették életünket. Ők védték a többi háziállatot, és tették lehetővé az első emberi települések létrejöttét; élelmet találtak szükség idején; és akár saját életük árán is megóvták gazdáik életét. A barlanglakó ősemberektől egészen a napjainkig ötvenezer év történetét átölelő Kutyák csodálatos képek és izgalmas információk révén mutatja be, hogyan találtak egymásra a kutyák és az emberek, és hogyan alakította át ez a találkozás mindkét fajt.

A gondos kutatómunkán alapuló és gyönyörű illusztrációkkal teli Kutyák arról mesél, hogy milyen sokféleképpen fonódik össze az emberek és a kutyák élete - és miért ők a legjobb barátaink.

Tovább »

...

Ez a könyv mindent elmond a kutyanevelésről, amit tudni érdemes. A könyvben Adam Spivey, a Southend Dog Training kutyakiképző központ szókimondó alapítója osztja meg tanácsait az olvasóval.

A kutya életének első tizenkét hónapja a legkeményebb időszak a gazdi számára, de Adam Spivey segíthet. Hála neki, te és a kölyökkutya is nagyszerűen érezhetitek magatokat, és közben megérted, mire van szüksége a kedvencednek, valamint a viselkedését is. Adam egyszerű, sallangmentes módszere lesöpri az összes ostobaságot a kutyakiképzésről, és az állatot helyezi a középpontba.

Olvasd el a Nevelj tökéletes kutyát! című könyvet, és alakíts ki életre szóló kötődést kedvenceddel!

Adam Spivey 2012 óta foglalkozik kutyakiképzéssel, és nagyon hamar komoly elismertségre tett szert. A kutyaneveléshez való közvetlen hozzáállása és szókimondása rengeteg rajongót és ügyfelet hozott számára.

2019 decemberében ismerte meg Evant (valójában Evan kereste meg Adamet, hogy segítsen a kutyája nevelésében), aztán felgyorsultak az események, és úgy döntöttek, közösen alapítanak egy online kutyakiképzési platformot, amelynek mára világszerte több mint 3,5 millió követője és 12 ezer tagja van.

Tovább »

...

Zalai Károly a több kiadást megért Minden hétre macska után most a "kutyások"-hoz szól, de könyvét azoknak is ajánljuk, akiknek még nincs négylábú barátjuk. Az 52 novella szereplői híres vagy éppen "névtelen" ebek, kiknek sorsa nemcsak egybeforrt gazdájuk sorsával, hanem tükörképét is adják jelenünknek és múltunknak egyaránt. Mindegyik kutyasors bővelkedik mulatságos, szívfacsaró vagy éppen tragikus mozzanatokban. Megismerhetjük például a hűséges Shepet, aki évekig várta elhunyt gazdáját egy vasútállomáson. Churchill fekete kutyája új megvilágításba helyezi a huszadik század egyik legkiemelkedőbb történelmi személyiségét. A kutyáknak köszönhetően betekintést nyerünk a hatszor nősült VIII. Henrik udvarába, Napóleon első felesége, Josephine hálószobájába, és ott leszünk az első világháború lövészárkaiban, sőt Adolf Hitler dolgozószobájában is. Vagy például megismerhetjük a "sztárkutyák" - Rin Tin Tin és Audrey Hepburn ölebe - nem is olyan irigylésre méltó életét. A Minden hétre kutya elolvasása után garantáltan más szemmel nézünk majd a négylábúakra, és még az is megtörténhet, hogy "mindenki kutyája" egy napon a mi kutyánk lesz...

Tovább »

...

TUDTAM, HOGY EZ A LÁNY AZ ÉN EMBEREM. Ő AZ, AKIRE VÁRTAM.

 

De ez a lány, aki a nekem való ember volt, valahogy nem hallott engem. Nem volt elég hangos az ugatásom, hogy elérjen hozzá.

Nem voltam elég nagy, hogy átugorjam a kerítést, és odafussak hozzá.

Egyszerűen továbbsétált a három kutyával a pórázon, Gail pedig benyúlt értem a ketrecbe.

 

- Te jó ég, Max, mi ez a nagy ricsaj? - kérdezte, és felemelt.

- Óvatosan! Nehogy elejtselek!

 

Küzdöttem a kezében, és nyüszítettem, csalódottan és szomorúan. Le kell tennie! Utána kell futnom annak a lánynak!

 
Az Ellie története, Bailey története, Molly története és Toby története ifjú rajongói imádni fogják a nagyvárosi kiskutya, Max történetét. A kötetet Richard Cowdrey bájos illusztrációi gazdagítják.

 

Ismerd meg Maxet - egy nagyon különleges kutyát, akinek nagyon fontos küldetése van. Max szerepelt az Egy kutya négy útja című könyvben, amelyből nagy sikerű film készült.

 

8 éves kortól ajánljuk!

Tovább »

...

"SHELBY! - KIÁLTOTTA TERESA HATÁROZOTTAN. - JELRE!"

Hangos és érthető volt a hangja. Amint elfordítottam a fejem, hogy Teresára nézzek, a gyík felrohant egy vékony fatörzsön, ahol nem értem el. Sürgetően nézett rám. Én visszanéztem rá. Valamit akar?

Valamilyen illat áradt felém az asztal felől. Igen! Egy jutalomfalat hevert rajta. Még jobb, mint a gyík! Az asztal felé futottam,
két mellső mancsomat feltettem a lapjára, és bekaptam a jutalomfalatot.

- Jó kislány vagy, Shelby. Jó kislány - dicsért meg Teresa.

Szerettem a hangját, amikor azt mondta nekem, hogy jó kislány vagyok. Ez majdnem olyan csodás volt, mint egy jutalomfalat.

OLVASD EL A SOROZAT TÖBBI KÖTETÉT IS!

Micsoda bájos, élvezetes olvasmány! Ez a történet az Egy kutya hazatér című film egyik kutyaszereplőjéről szól, ami szuper felfedezés volt nekem. Jót nevettem, amikor rájöttem, hogy a szerző beleírta magát a történetbe. - Jessie, goodreads.com

A történet bemutatja Shelby hihetetlen útját, ahogy filmsztár lesz belőle, és eljátssza Bellát az Egy kutya hazatér című filmben.

Aranyos történet, sok bájos mozzanattal. - Katherine Loyacano, goodreads.com

Imádni való. A diszlexiás lányom csak ezeket a könyveket olvassa! - amazon.com

8 éves kortól ajánljuk!

Tovább »

...

Bűntény a Buckingham-palotában - olykor egy királynő szeme kell ahhoz, hogy meglássuk az összefüggéseket... II. Erzsébet királynő nehéz helyzetben van. Nem elég, hogy az Egyesült Királyság népét megosztja a brexitszavazás, a palota úszómedencéje mellett holtan találják a személyzet egyik tagját. Vajon tragikus baleset történt, ahogy a rendőrség gondolja? Vagy valami sokkal baljósabb dolog áll a háttérben? Miközben őfelsége válaszokat keres, megbízható asszisztense, Rozie egy értékes festmény nyomába ered, amely egykor a királynő hálószobája előtt lógott. Ám amikor Rozie egy fenyegető, névtelen levelet kap, a királynő már tudja, hogy sötét erők munkálkodnak - ráadásul túlságosan is közel az otthonához...

Tovább »

...

Macska, Kutya és Borz, a három jóbarát a vasútállomáson üldögélve figyeli a szédítő nyüzsgést. Egy ismeretlen kislány válik ki egyszeriben a tömegből, odahajol a kutyához, akit Macskának hívnak, és azt kérdezi: "Nincs otthonod?" Macska szívét elönti valami simogató szomorúság. A Kutya nevű macska, aki jobban konyít a szív dolgaihoz, arra gyanakszik, hogy bundás barátjának van valami titkos vágya. Amikor az bevallja, hogy otthonra vágyik, nagy kalandra indul a hármasfogat. Vajon várja-e valahol egy gazdátlan hajlék az otthontalan barátokat? Saját otthon, meleg menedék, ha jönnek az őszi esők és téli fagyok.

Tovább »

...

Miss Emily Arundell családja lélegzetvisszafojtva várja az idős hölgy halálát. Az örökség mindannyiukat nagy pácból húzná ki. De Arundell kisasszony nem szándékozik meghalni. Egy este azonban leesik a lépcsőn. Ugyan nagyobb baja nem történik, de a körülmények elgondolkoztatják. Levelet ír hát Hercule Poirot-nak.

Poirot megkapja a levelet és a hűséges Hastings kapitánnyal elindul Market Basingbe. Itt értesül róla, hogy a kisasszony majdnem két hónapja elhunyt. Halálát senki sem tartotta váratlannak, csak végrendelete kikötései keltettek figyelmet.

Egy (látszólag) természetes úton elhunyt megbízó, egy többhónapos késéssel érkező levél, egy, a családot kisemmiző végrendelet, egy drótszőrű foxterrier, aki a lépcsőn hagyja a labdáját - Poirot-nak nagyon is ínyére való eset!

Tovább »

...

Minden kutyaimádó figyelmébe!

Elgondolkodtál már azon, miért szaglásszák a kutyák egymás hátsóját, vagy miért tettetik halottnak magukat? Szeretnéd tudni, hogyan társalognak négylábú barátaink?

Ha kíváncsi vagy, miért csóválják a farkukat a kutyák, olvasd el ezt a könyvet, és válj a világ kedvenc háziállatának szakértőjévé!

4 éves kortól ajánljuk.

Tovább »

...

Soma, az ír terrier születése után nem sokkal elkezdett facebookozni. Posztjait több ezren követik, osztják és lájkolják: a Balaton-felvidéken és Budapesten már sokan felismerik, igazi celeb lett. Büszkén adjuk hát közre a beszélő (és író) kutya történeteit, melyek kutya-ember, kutya-kutya és kutya-egyéb állat viszonyokról, barátságról, hűségről, állítólagos vagyon elleni bűncselekményekről (konkrétan: kolbász, sajt, sültek stb.), különféle jogokról és kötelmekről szólnak. Soma, bár nem végzett jogász, mégis tűéles fogakkal harapja ketté a jogfilozófia több gordiuszi csomóját is, amelyeken a kétlábúak évezredek óta csak nyammognak, szerencsétlenkedve.

Tovább »

...

Akár tapasztalt ebtulajdonos vagy, akár csak most kezdesz el gondolkodni azon, hogy kutyatársat fogadj az otthonodba, ebben a könyvben mindent megtalálsz, amit tudnod kell. Az első rész azt tárgyalja, hogyan választhatsz ki az életmódodnak és ízlésednek megfelelő kutyát. Ezután végigvezet a mentési folyamat egészén, a megfelelő menhely felkutatásától az onnan örökbe fogadott kutya hazaviteléig, és új állattársatoknak a család többi tagjával való összeismertetéséig.

 

Fedezd fel, milyen gyakorlati tanácsokat kaphatsz arra nézve, hogyan érdemes előkészíteni az otthonodat, és mire számíthatsz a mentési folyamat során! Ismerkedj meg a tippekkel és trükkökkel, amelyekkel segítheted megmentett állattársad beilleszkedését! A könyv hasznos ellenőrző listákkal kiegészítve tárgyalja az örökbefogadás minden egyes lépését, így nem fog nyomasztani az érzés, hogy minden feladat és tennivaló egyszerre zúdul rád.

 

A következő részben megismerkedhetsz az ebek problémás viselkedésformáinak kezelésére szolgáló, bevált kiképzési módszerekkel és technikákkal. Emellett a kutya és a gazdi közötti szoros kötelék kialakítására vonatkozó ötletekből is meríthetsz, valamint az ebek viselkedésére vonatkozó szükséges tudnivalókról is értesülhetsz, hogy hatékonyabban tudd értelmezni négylábú kedvenced kommunikációs módszereit, és - ami szintén fontos - felismerd, ha a kutyád szorong vagy stressz nyomasztja.

Tovább »

...

Csányi Vilmos etológusprofesszor megírta harmadik kutyája, Janka történetét is.

 

Az érdekes és sokszor kacagtató epizódokból egy kíváncsi, érzelemgazdag, társas interakciókra alkalmas élőlény képe rajzolódik ki előttünk, akinek sajátos elgondolása van a világról. Janka husky őseit meg nem hazudtoló módon szabad kutya, aki nem pusztán eligazodik az őt körülvevő világban, de igyekszik saját ízlésének megfelelően formálni is azt. Csányi egy vérbeli tudós kíváncsiságával és nyitottságával jegyzi le kutyája kalandjait, hogy aztán bravúros könnyedséggel vezessen be bennünket az etológia kulisszái mögé, és világítson rá a megfigyelései mögött rejlő tudományos magyarázatokra.

 

Csányi Vilmos etológus, akadémikus, író. Eredetileg vegyészként kezdett dolgozni, majd ő maga szervezte meg az ELTE-n az etológia tanszéket, amelynek vezetője is lett. Kutatásai középpontjában a kutya és az ember viselkedése, a biológiai és a kulturális evolúció kérdései állnak. Számos kötete jelent meg négylábú társainkról, illetve az ember viselkedéséről, hiedelmeiről és gondolkodásáról. Emellett szépíróként is sikeres.

Tovább »

...

Varázsolj szuper kutyát a kedvencedből a lépésekre bontott trükkökkel és tanácsokkal!

Minden kutyában ott rejlik a szuperkutya. Adj szárnyakat a kedvenced képességeinek!

Akár újdonsült kölyöktulajdonos vagy, akár idősebb kutyád van, aki készen áll néhány új trükk megtanulására, a sztár kutyakiképző Sara Carson seperc alatt útnak indít benneteket. Ismerd meg az alapokat, úgy mint a motiválás táplálékkal és játékkal, pórázas séta, kennelhez szoktatás, valamint szerezz ötleteket a mindennapokra jellemző kapcsolódáshoz és viselkedésekhez.

Amikor készen állsz, ugorj fejest a trükktanításba!

A fejezetek és trükkök közt megtalálod:

- Szuper könnyű trükkök: ül, fekszik, pacsi, integet, meghajlás, lábikók, kézérintés, szlalom láb alatt, szépen ülés, kar felett, tolat, kúszik, és így tovább.

- Szuper lenyűgöző trükkök: mancsokat keresztbe, bőröndbe bújás, villany fel- és lekapcsolása, szelfizés, hátrálva kerülés, lábon állás, kamupisilés, ajtó ki- és becsukása, és így tovább.

- Szuper mutatványos kutya: ugrókötelezés, gördeszkázás, tárgy megfogása, apportírozás és játékok elpakolása, táncolás, kétlábon járás, és így tovább.

Mindezt gyúrd egybe egy hobbi előadássá. A helyes zeneválasztásról, biztonságos jelmezekről és a trükkük közti átmenetről szóló információkkal együtt minden eszközöd meglesz ahhoz, hogy egymagad kitalálj egy kűrt. Sara és a Szuper Collie-k megismerése után rájössz majd, hogy a trükkök nemcsak az ismerősök lenyűgözésére jók, egyben nagyszerű lehetőséget nyújtanak a kutyád és közted fűződő kötelék erősítésére is.

Tovább »

...

Minden gazdi boldog kutyát szeretne - minden kutya magabiztos gazdit szeretne.

A jó kutyakiképzés mindenekelőtt azt jelenti, hogy a gazdákkal és a kutyákkal egyenlő mértékben foglalkozunk. Mert a kutyák gyorsan tanulnak, ha az emberük megértette a sikeres kiképzés alapjait.

Miklósi Bernadett a Best Dog Kutyaközpont alapítója és vezetője szembesíti a kutyatulajdonosokat és kiképzőket a legfontosabb kötelességeikkel. Magyar nyelven eddig egyedülálló, hiánypótló könyvében megmutatja, miképpen alakíthat ki minden kutyagazdi bizalomra épülő partneri viszonyt a kutyájával. A könyv egyéni igényekre szabható módszereket és gyakorlatokat ismertet a kutyával közös élet és a városi kutyatartás legfontosabb sarokpontjaihoz.

A gazdák mindent megtudhatnak az ember és kutya közötti jó kapcsolat alapjairól: hogyan erősítheti a kutyával való kötődést, milyen jeleket kell megértenie, és hogyan hozhat több változatosságot a kutyával való mindennapokba. Városi környezetben pedig ezek az alapok talán még fontosabbak. A gazdagon illusztrált, jól tagolt kötet a kutya kommunikációjától kezdve a klikkeres kiképzésen és a szeparációs szorongáson át egészen az ideális kutyajátékokig vagy épp a városi közlekedésig számtalan hasznos tanáccsal és praktikával gyarapodhat az olvasó. Ahol szükséges, kizárólag a könyvből elérhető oktatóvideók segítenek a gazdiknak a tanulásban.

Ajánlott minden gazdinak, aki stresszmentes, boldog mindennapokat szeretne a kutyájával!

 

Tovább »

...

A kutya az ember legjobb barátja, szoktuk mondani, pedig még annál is több. Viszonyunk, sőt kapcsolatunk azért annyira szoros, mert amikor együtt vagyunk, a kötődés, a szeretet és a boldogság kémiája csúcsra jár mindkettőnkben, az emberben és a kutyában is. Például ha a kutyánkra nézünk, ugyanazok a hormonok termelődnek, mint amikor a csecsemő szemébe nézünk. Nem véletlen tehát, hogy ha van kutyánk, azzal lehetőséget kapunk arra, hogy sokkal jobb emberek legyünk. Stefan Gates Kutyológiája ebben segít nekünk - érzelmesen és humorosan.

Tovább »

...

A nagy sikert aratott A mi kutyánk hülye - Az én gazdáim hülyék című könyv régen várt folytatása Zazi kutya és gazdái mostanra lángelmei magasságokban szárnyaló szellemi képességeiről. Mert időközben persze hogy kiderült, hogy a nevezetteknek mégiscsak van sütnivalójuk. Hovatovább agyasok. Sőt: géniuszok. Figyelem: a könyv olvasásához tömérdek hahaha és hihihi szükségeltetik!

Tovább »

...

Az emberek többsége szereti a kutyát, de vajon ismerik is? Sokan igennel válaszolnak erre a kérdésre, de nem biztos, hogy ez igaz. Aki tanítani akarja a kutyáját, és eredményt is szándékozik elérni, alaposan meg kell ismernie kedvence szokásait, hogy nevelni, képezni tudja. Minden eb igényli a vele való foglalkozást, de hogyan, és mire tanítsuk? A szerzőpáros célja az, hogy segítsen a fajta kiválasztásában és olyan felmerülő problémákban, mint amilyen a folyamatos ugatás, ásás a kertben, a hulladék felszedése, indokolatlan félelem, menekülés, vagy éppen a fékezhetetlen támadási hajlam. Elsősorban azoknak szól a kötet, akik nemrégiben szereztek be kutyát, és meg akarják érteni kedvencük természetét.

Tovább »

...

Hogyan lett a barátunk?

A Társ a bajban a történelem legdrámaibb időszakába kalauzol bennünket, egy, a túlélésért küzdő törzs, valamint egy különös, ember és farkas közötti kapcsolat történetét meséli el - egy olyan barátságét, ami kitörölhetetlen hatással volt az emberiségre.Harmincezer évvel ezelőtt eljegesedés vette kezdetét a bolygón. A hideg elől az erdős területekről a füves pusztákra menekülő fajok között ott volt a modern ember is: ragadozó és zsákmány egyszerre.

Miközben nagyon is emberi kihívásokkal néztek szembe - mint az anyai szeretet és az apák árulása, törzsi háború és egyre növekvő éhínség, politikai cselszövés és tiltott szerelem, öröm, remény és súlyos veszteség -, őseink embertelen körülmények között versengtek a szűkös élelemért.Az emberiség a kihalás szélére sodródott, ám volt egy különleges előnyük a többi fajjal szemben, valami egészen új dolog - a háziasított farkas. Egyedül e rendkívüli körülmények tették lehetővé, hogy ebből az ádáz fenevadból az emberrel együtt vadászó társ, testőr, katona és barát legyen.A világszerte rajongásig szeretett szerző, W. Bruce Cameron, az Egy kutya négy élete írója a történelem előtti időkbe kalauzolja az olvasót: A társ a bajban egy magával ragadó fejlődésregény, amelyben a túlélésért folytatott harc közepette kibontakozik az első kutya izgalmas, elképzelt története.Többek szerint ez a szerző eddigi legjobb könyve.

Szárnyalj vele!

Tovább »

...

"Arthur egy extrém sportot űző csapathoz szegődött valahol az Amazonas mentén - és ami utána történt, a legkeményebbre fagyott szívet is megolvasztja." - Daily Mail

Amikor egy 700 kilométeres versenyen teszed próbára az erődet, ismeretlen hegyeken és dzsungeleken küzdöd át magad, a legkevésbé sincs szükséged egy nyomodba szegődött kóbor kutyára.

Pedig Mikael Lindnorddal, egy dél-amerikai kalandverseny svéd csapatának kapitányával pontosan ez történt, amikor az egyik pihenőjük alkalmával megsajnált egy kóbor kutyát, és odadobott egy húsgolyót a koszos, ám roppant büszke állatnak. Amikor másnap továbbindultak, a kutya követte őket. Bárhogy próbálkoztak, nem sikerült lerázniuk, és Mikael egyszer csak rádöbbent, hogy nem is akar megszabadulni négylábú követőjüktől.

Gyors sodrású folyókon átkelve, betegséggel és sérüléssel küzdve, a világ legerőpróbálóbb terepén a négytagú csapat és a kutya együtt menetelt a cél felé, ahol Mikael úgy határozott, magával viszi a kutyát Svédországba, bármibe kerüljön is.

Igaz történet. Ismerd meg kalandjaikat!

Mélyedj el! Kapcsolj ki! Légy jelen!

16 éves kortól ajánljuk!

Tovább » ...

Adam March önerőből felkapaszkodott, sikeres üzletember. Mindene megvan: gyönyörű feleség, felelősségteljes beosztás, ragyogó baráti kör. Ám mindennek ára van, és a nyomás egyre nő - mígnem egy nap Adam végzetes hibát vét. Az asszisztense egy három szóból álló üzenetet hagy neki: "A nővére hívta." Azt azonban senki sem tudja, hogy Adam nővére évtizedekkel ezelőtt eltűnt. Hogy ő testesíti meg a férfi kínzóan fájdalmas múltját, amit már maga mögött hagyott. És hogy a hiánya titokban végig gyötörte. Amikor az asszisztense nem törődik a sürgős, személyes telefonhívás magyarázatával, Adam képtelen uralkodni magán. És elszabadul a pokol.

Adamet kivezetik az épületből. Elveszíti az állását és a feleségét. Elveszíti azt az életet, amiért olyan keményen dolgozott. Úgy érzi, ennél lejjebb már nem süllyedhet, amikor a közmunka részeként egy ingyenkonyhára vezénylik. Ekkor még nem tudja, hogy az útjaik így keresztezik majd egymást Chance-szel.

Chance egy pitbullkeverék. Harcra tenyésztették, és ideje nagy részét abban a mocskos pincében tölti, ahol a harcok között tartják. Ám Chance se nem áldozat, se nem szörnyeteg. Sajátos lélekjelenléte segítségével sikerül megszöknie, és így találkozik össze Adammel.

Tovább »

...

Ki ne szeretné a kutyákat? Évezredek óta társaink a mindennapokban, megosztjuk velük örömünket és bánatunkat, hű társaink. Ez a könyv segítségünkre lehet abban, hogy jobban megismerjük kedvenceinket, hiszen részletes információkat nyújt a gondozásukról, etetésükről, kiképzésükről és egészségükről, valamint leírást ad a legtöbb elismert fajtáról. Számos fénykép segít, hogy felismerjük az egyes kutyafajtákat, és abban is, hogy a fajták jellemzői alapján kiválaszthassuk a saját személyiségünknek és körülményeinknek leginkább megfelelő házi kedvencet.

Tovább »

...